Προώθηση & Βελτιστοποίηση

Αποτελεσματική προώθηση ιστοσελίδων. Υπηρεσίες SEO, Social Media & PPC marketing

Μετά τον μελετημενό σχεδιασμό, την σωστή ανάπτυξη και τον προγραμματισμό ενός ιστοτόπου, ακολουθεί η προώθηση και διαφήμιση της ιστοσελίδας με στόχο την άυξηση της επισκεψιμότητας. Οι βασικοί τρόποι προώθησης μιας ιστοσελίδας είναι οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (Social Media), το SEO (Search Engine Optimization) και οι διαφημιστικές υπηρεσίες PPC (Pay Per Click).

 

Search Engine Optimization (SEO)

Τα στατιστικά λένε οτι τα 3 πρώτα αποτελέσματα σε μια αναζήτηση, λαμβάνουν περίπου το 60% των επισκέψεων. SEO σημαίνει βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας για καλύτερη κατάταξη στα αποτελέσματα μια μηχανής αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις.  Η εμφάνιση μιας ιστοσελίδες στις πρώτες θέσεις στην οργανική αναζήτηση δημιουργεί αυξημένη επισκεψιμότητα. Οι εργασίες SEO είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες και απαιτούν μελέτη και ανάλυση του διαδικτυακού περιβάλλοντος και του ανταγωνισμού, επεμβάσεις στον κώδικα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, δημιουργία πολύτιμου περιεχομένου και δημιουργία "δυνατών" συνδέσμων προς την ιστοσελίδα. 

 

Διαφημιστικές καμπάνες AdWords (SEA - PPC)

Η υπηρεσία διαφήμισης Google AdWords αποτελεί την πιο γνωστή και αποτελεσματική πλατφόρμα διαφήμισης ιστοσελίδων. Είναι ο πιο γρήγορος τρόπος on-line προβολής, με τις διαφημίσεις να πληρώνονται μόνο όταν γίνει κάποιο κλίκ επάνω τους (PPC - Pay Per Click). Βασικά συστατικά για την επιτυχία της διαφήμισης AdWords είναι η σωστή στρατηγική ανάπτυξη, η ανάλυση budget και κόστους ανα κλίκ, η σωστή επιλογή λέξεων κλειδιών και κατάλληλων Ad Groups, οι σελίδες υποδοχής, η συνεχής παρακολούθηση και η περεταίρω βελτίωση.

 

Social Media Marketing

H προώθησης της ιστοσελίδας μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (social media) απαιτεί σωστό σχεδιασμό προφίλ και προσεκτική ενασχόληση. Πλέον τα Social Media προσφέρουν δυνατότητες στοχευμένης διαφήμισης και επιβάλεται η συμμετοχή σε μία ή περισσότερες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. 

Facebook,  Youtube, LinkedIn, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram κλπ 

E-mail Marketing

Η μαζική αποστολή e-mail είναι ο παλαιότερος και πιο εύκολος τρόπος άμεσης προώθησης στον internet. Η υψηλη απόδοση μιας καμπάνιας μέσω e-mail συνίσταται στην λεπτομερή σχεδίαση θελκτικού περιεχομένου και την κατάλληλη επιλογή παραληπτών. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες πλατφόρμες ανάπτυξης και αποστολής e-mail, κατάλληλες για οργάνωση  και ταξινόμηση λιστών e-mail, σχεδιασμός και στήσιμο e-mail, μαζική αποστολή και παρακολούθηση.

 

 

Βελτιστοποίηση Ιστοσελίδας - SEO

Επαγγελματική ενασχόληση με την βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

 

Ο όρος βελτιστοποίηση ιστοσελίδας για μηχανές αναζήτησης (SEO - Search Engine Optimizition) αφορά την θέση εμφάνισης και κατάταξης μιας ιστοσελίδας στις διάφορες μηχανές αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Οι σύγχρονες μηχανές αναζήτησης σκανάρουν διαρκώς το internet . Ταυτόχρονα αναλύουν χιλιάδες δεδομένα σε ελάχιστο χρόνο για να καταλήξουν στην ιστοσελίδα με την μεγαλύτερη συνάφεια για τον όρο που αναζητά ο κάθε χρήστης. Η εμφάνιση μιας ιστοσελίδας στην 1η θέση αναζήτησης σε μια γνωστή μηχανή προσελκύει περίπου το 60% της επισκεψιμότητας. Δεδομένου οτι στην Ελλάδα περίπου το 97% των αναζητήσεων γίνεται μέσω του Google, η βελτιστοποίηση για την συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης αποφέρει υψηλή επισκέψιμοτητα.

H μηχανή αναζήτησης Google χρησιμοποιεί διάφορους παράγοντες για να αποφασίσει ποια ιστοσελίδα θα εμφανίσει πρώτη, δεύτερη, κτλ για κάθε αναζήτηση που γίνεται απο τους χρήστες της. Ο γενικός δείκτης ποιότητας μιας ιστοσελίδας, ο PageRank αποτιμά κατα κάποιο τρόπο την συνολική αξίας μιας ιστοσελίδας. Ωστόσο διαθέτει αλγόριθμους που σκανάρουν κάθε στιγμή το internet και δίνουν πόντους ή ποινές σε site με πολλαπλά κριτήρια, τόσο σχετικά με το περιεχόμενο και τον κώδικα, όσο και με την διασύνδεση με άλλες ιστοσελίδες.

Παράγοντες που παίζουν ρόλο στην κατάταξη μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης είναι το πρωτότυπο ποιοτικό περιεχόμενο, η σωστή δομη, η έξυπνη χρήση λέξεων κλειδιών και συνώνυμων σε τίτλους σελίδων, meta-περιγραφές, URL, επικεφαλίδες και κείμενο με λέξεις κλειδιά και συνώνυμα, σωστή περιγραφή ALT στις εικόνες και το σχετικό όνομα αρχείου. Έπειτα πολύ σημαντικοί είναι εισερχόμενοι και οι εξερχόμενοι σύνδεσμοι (links) από και προς άλλες σελίδες αντίστοιχα, ενώ ενδείκνυται η χρήση XML Sitemap (για τις μηχανές αναζήτησης) και HTML Sitemap για τους χρήστες. 

Πλέον ιδιαίτερα χρήσιμη είναι η διατήρηση προφίλ και η ενασχόληση με το κοινωνικό δίκτυο Google+, καθώς προσθέτει αξία στην ιστοσελίδα και βοηθά αποδεδειγμένα στην υψηλότερη κατάταξη. 

 

 

Οι διαδικασίες βελτιστοποιήσης περιλαμβάνουν

- ανάλυση του πεδίου αναζήτησης, των σχετικών λέξεων κλειδιών και του ανταγωνισμού,

- βελτιωτικές εργασίες στον κώδικα και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας,

- συγγραφή κατάλληλου κειμένου (SEO copy-writing) και 

- δημιουργία ποιοτικών συνδέσμων (link building).